Advies verduurzamen woning

Vrijblijvend advies aanvragen

Een advies verduurzamen woning kan een opgave zijn. Bij Paarhuis krijgt u onafhankelijk advies om uw nieuwbouw of bestaande huis te verduurzamen. Hierdoor kunt u een stappenplan ontvangen om meer kosten en energie te besparen. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan over advies voor het verduurzamen van uw woning.

Vrijblijvend advies aanvragen

Onafhankelijk advies verduurzamen woning

Bij Paarhuis ontvangt u onafhankelijk advies over het verduurzamen van uw woning. Online kunt u veel informatie vinden over verduurzamen en de subsidies die beschikbaar zijn. Het kan soms lastig zijn om een partij te vinden die u onafhankelijk advies geeft waarbij integraal gekeken wordt naar de schil van de woning en naar de installatietechnische mogelijkheden. Bij Paarhuis weet u zeker dat het advies wat u ontvangt een overzicht is van alle maatregelen en volledig onafhankelijk.

Waarom u een duurzaamheidsadvies wilt van Paarhuis

Paarhuis bekijkt welke maatregelen geschikt zijn voor uw huis. Het is namelijk zo dat de mogelijkheden eindeloos zijn en u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Paarhuis vindt u adviseurs die gecertificeerd zijn om duurzaam advies te geven. Hierdoor kunnen wij u stap voor stap laten zien wat er bouwkundig en installatietechnisch beschikbaar is voor uw woning.

Wij hebben geen winstoogmerk en zullen wij alleen adviseren waarvan wij rendement zien voor uw woning.

Uw bestaande huis verduurzamen, hoe doet u dat?

Hoe pakt u het aan om uw bestaande huis te verduurzamen? Dat doen we stap voor stap. Hieronder leggen wij dit voor u uit.

  1. Onze adviseur bekijkt wat er nodig is om het huis te verduurzamen. Hierbij inventariseert hij welke maatregelen al zijn genomen en welke nog gedaan kunnen worden.
  2. Bepaal welke energiebesparende maatregelen u het liefst in uw woning wilt. Wilt u een jaren 30 woning verduurzamen? Houd er dan rekening mee dat hier geen spouw aanwezig is. Hierdoor moet u muurisolatie, in plaats van spouwmuurisolatie, afnemen en verliest u een aantal cm in uw woning.
  3. Wij kijken en beoordelen ook uw wensen op het gebied van installatietechniek. Hierbij moet u denken aan luchtwarmtepomp, zonnepanelen, andere manieren van verwarmen en koelen etc. Dit stemmen wij integraal af op de bouwkundige maatregelen die uitgevoerd kunnen worden.
  4. Wij kunnen kijken naar die verbonden zijn aan de maatregelen die u wilt laten uitvoeren. U kunt onze adviseur vragen welke verduurzaming het meeste rendement voor uw huis hebben. Hierin kunnen we diverse kostenscenario’s schetsen
  5. Vraag offertes aan bij verschillende partijen of laat onze adviseur u helpen. Hierbij kijken wij naar de kwaliteit en de prijs van de uitvoerende partij. We willen u helpen aan de beste optie, maar gaan niet inleveren op de kwaliteit. Doordat u hier jarenlang mee moet wilt u goede producten in huis halen.
  6. Aan het eind van het proces heeft u inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn en welke verduurzaamde investering u het best bij uw leefsituatie toe kunt passen. Onze adviseurs helpen u mee om de beste keuze te maken.

Wilt u meer informatie over de verschillende stappen die u kunt nemen? Neem dan contact met ons op.

vrijstaande villa Paarhuis Bouw en Advies

Hoe kunt u een oud huis verduurzamen?

Een oud huis verduurzamen gaat een stuk lastiger dan een nieuwbouwwoning duurzaam maken. Bij een nieuwbouwwoning bent u verplicht het huis energieneutraal opgeleverd te krijgen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een jaren 30 woning. Verduurzamen van dit type woning kan soms lastig lijken. Wilt u hier ondersteuning bij? Dan is Paarhuis de plek voor u.

Bij het energiezuinig maken van uw oude woning is het belangrijk om te kijken naar de specificaties. Niet alle woningen die ouder zijn hebben bijvoorbeeld een spouw. Hierdoor kunt u geen spouwmuurisolatie overwegen, maar muurisolatie. Verder is het goed passen en meten met het verduurzamen van ramen, aangezien de HR++ kozijnen van andere afmetingen kunnen zijn.

Het is zeker niet onmogelijk of lastig om een oud huis te verduurzamen. U moet alleen rekening houden met wat meer factoren die meespelen. Laat daarom altijd een bouwkundig adviseur en een specialist in duurzame maatregelen u adviseren. Hierdoor weet u zeker dat u geen punten vergeet of dat u werkzaamheden wilt laten uitvoeren die niet mogelijk zijn.

Wat is een duurzaam huis?

We praten telkens over het verduurzamen van uw huis, maar waar voldoet een duurzaam huis aan? De definitie van een verduurzaamd huis is dat deze geen of weinig impact heeft op het milieu. Hierbij worden er weinig schadelijke stoffen vrijgelaten en hoeft er minder gestookt te worden.

Om deze lage impact op het milieu te kunnen realiseren zijn duurzame maatregelen ontwikkeld. Hierbij krijgt u een comfortabel warm huis, zowel in de winter als in de zomer, en verbruikt u minder gas en energie. Op een gegeven moment kan uw woning energieneutraal worden, waarbij u evenveel verbruikt als opwekt. Dit is zeer voordelig voor uw energiekosten, dus zeker het investeren waard!

advies-verduurzamen-woning-paarhuis-scaled

Hoe kunt u het verduurzamen van uw woning financieren?

Wilt u advies over hoe u de verduurzaming van uw woning kunt financieren? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

U kunt de verduurzamende maatregelen meenemen in uw hypotheek. Hierdoor kunt u extra financiën krijgen en uw huis direct energiezuinig maken.
U kunt een financieringslening aanvragen voor verduurzamende maatregelen. Hier zit een lage rente op, waardoor het aantrekkelijk wordt om het huis energiezuinig te maken. Door te investeren in duurzaamheid kunt u uw energierekening omlaag krijgen, waardoor u de lening met rente compenseert.
U kunt de verduurzaming zelf financieren. Er zijn duurzame maatregelen die niet allemaal zeer kostbaar zijn. Spouwmuurisolatie en vloerisolatie zijn betaalbare maatregelen. Hierbij kunt u uw eigen vermogen inzetten om uw bestaande huis te verduurzamen.
U kunt tevens kijken naar geldende subsidiemogelijkheden om de verduurzaming mogelijk te maken.
Wilt u meer informatie over de kosten voor het verduurzamen van uw woning? Neem contact met onze adviseurs op en zij kunnen u verder helpen.

Energielabel-woning-scaled

Advies over het verduurzamen van uw woning door Paarhuis

Voor advies over het verduurzamen van uw woning gaat u naar Paarhuis. Door onze ervaring in de bouw en bij het duurzaam maken van woningen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u onafhankelijk advies waar u direct mee aan de slag kunt gaan.

Het energiezuinig maken van een woning kan soms lastig lijken, maar door een uitgeschreven stappenplan van Paarhuis Bouw en Advies is dit verleden tijd. U kunt complete begeleiding aanvragen, waarbij wij u van A tot Z helpen. Advies verduurzamen woning was nog nooit zo simpel als met Paarhuis!

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.