Aerius berekening

Vrijblijvend advies aanvragen

De aerius berekening is nodig om het Programma Aanpak Stikstof (PAS) te realiseren. Met deze tool wordt de stikstofdepositie berekend, waarmee wij de stikstof kunnen reduceren voor een betere luchtkwaliteit. Lees hier meer over dit onderwerp en laat uw aerius berekening doen bij de specialist Paarhuis Bouw en Advies.

Vrijblijvend advies aanvragen

Is de aerius berekening verplicht?

In sommige gevallen is de aerius berekening verplicht. Het is namelijk zo dat bij een vergunning voor de Omgevingswet u een stikstofberekening nodig hebt. Deze moet aangeleverd worden tijdens uw aanvraag. Op deze manier wil de overheid negatieve effecten van bouwen vooraf tegengaan. De aerius berekent namelijk de stikstofdepositie van het project op de Natura 2000-gebieden.

Bent u benieuwd wanneer de stikstof berekening aangeleverd moet worden? De Omgevingswet gaat namelijk over meer dan u in eerste instantie zou denken. Wanneer is stikstof berekenen noodzakelijk? Denk bijvoorbeeld aan: nieuwbouw, uitbouw, bestemmingsplanwijzigingen of evenementen die een vergunning nodig hebben.

Aerius-berekening-bij-Paarhuis

Wat is stikstof eigenlijk?

Stikstof is een gas die van zichzelf niet schadelijk is voor mens en dier. De scheikundige benaming van stikstof is N2. Wanneer stikstof een chemische verbinding aangaat met ammoniak kunnen er stoffen ontstaan die schadelijk zijn voor mens en milieu. Deze stof moet gereduceerd worden en daarvoor is de stikstofberekening ontwikkeld in combinatie met de maatregelen.

Het is goed om te weten dat stikstofoxiden door uitlaatgassen en industrie-uitstoot in de lucht komen. Ammoniak is voornamelijk afkomstig vanuit de veeteelt en verkeer, maar ook de bouw is verantwoordelijk voor de hoge uitstoot. Vandaar dat de overheid bezig is om de uitstoot via veeteelt en de bouw te reduceren.

Waarom wij stikstofdepositie moeten tegengaan

Nu u weet wat stikstof is, is het belangrijk om stikstofdepositie tegen te gaan en de schadelijke stoffen in de lucht te verminderen. Door regen en zwaartekracht komt het stikstof op het land of in het oppervlakte water terecht. Dit brengt schade aan het milieu. De grassen, bramen en brandnetels groeien extra hard, waardoor andere planten geen ruimte hebben om te groeien en verdwijnen.

Een extra gevolg hiervan is dat er diverse insecten en vogels verdwijnen. Dit heeft veel impact op de flora en fauna van de natuurgebieden. In het water heeft dit ook gevolgen. Doordat stikstof zorgt voor algengroei zal er minder zuurstof in het water zitten. Hierdoor kunnen er geen waterplanten of vissen meer in leven.

Stikstofdepositie tegengaan

Hoe Paarhuis Bouw en Advies u kan helpen met deze berekening

Nu u weet waarom stikstof een probleem is, is de redenatie van de overheid logisch. U heeft een stikstof berekening nodig bij uw nieuwbouw woning en de verbouwing van uw huis, maar ook bij het bouwen van utiliteitsgebouwen. Paarhuis maakt deze berekening voor u. Onze specialisten hebben de kennis en kunde om de berekening voor u te maken.

Paarhuis kan u hierbij ondersteunen en deze informatie overhandigen. Hierdoor kunt u snel met uw nieuwe project beginnen en hoeft u geen vertraging op te lopen door een ontbrekend onderdeel in uw aanvraag.

Stikstof-berekening-voor-bouwvergunning

Laat uw aerius berekening maken bij Paarhuis

Laat uw aerius berekening maken bij Paarhuis Bouw en Advies! Onze experts staan voor u klaar om u te helpen. Hierdoor weet u direct welke impact uw project op de stikstofdepositie heeft. Wilt u hier vrijblijvend advies over? Neem dan contact met ons op via: 0546 62 51 18 of via info@paarhuis-ba.nl.

Als aanvulling op uw bouwvergunning is het aan te raden om de stikstofdepositie berekening mee te nemen. Hiermee vergroot u de kans op een akkoord. Bent u voor uw project op zoek naar een partij die dit voor u kan doen? Neem dan snel contact op met Paarhuis Bouw en Advies en laat ons uw aerius berekening maken.

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.