Aerius berekening

Vrijblijvend advies aanvragen

De aerius berekening is nodig om het Programma Aanpak Stikstof (PAS) te realiseren. Met deze tool wordt de stikstofdepositie berekend, waarmee wij de stikstof kunnen reduceren voor een betere luchtkwaliteit. Lees hier meer over dit onderwerp en laat uw aerius berekening doen bij de specialist Paarhuis Bouw en Advies.

Vrijblijvend advies aanvragen

Is de aerius berekening verplicht?

In sommige gevallen is de aerius berekening verplicht. Het is namelijk zo dat bij een vergunning voor de Omgevingswet u een stikstofberekening nodig hebt. Deze moet aangeleverd worden tijdens uw aanvraag. Op deze manier wil de overheid negatieve effecten van bouwen vooraf tegengaan. De aerius berekent namelijk de stikstofdepositie van het project op de Natura 2000-gebieden.

Bent u benieuwd wanneer de stikstof berekening aangeleverd moet worden? De Omgevingswet gaat namelijk over meer dan u in eerste instantie zou denken. Wanneer is stikstof berekenen noodzakelijk? Denk bijvoorbeeld aan: nieuwbouw, uitbouw, bestemmingsplanwijzigingen of evenementen die een vergunning nodig hebben.

Aerius-berekening-bij-Paarhuis

Wat is stikstof eigenlijk?

Stikstof is een gas die van zichzelf niet schadelijk is voor mens en dier. De scheikundige benaming van stikstof is N2. Wanneer stikstof een chemische verbinding aangaat met ammoniak kunnen er stoffen ontstaan die schadelijk zijn voor mens en milieu. Deze stof moet gereduceerd worden en daarvoor is de stikstofberekening ontwikkeld in combinatie met de maatregelen.

Het is goed om te weten dat stikstofoxiden door uitlaatgassen en industrie-uitstoot in de lucht komen. Ammoniak is voornamelijk afkomstig vanuit de veeteelt en verkeer, maar ook de bouw is verantwoordelijk voor de hoge uitstoot. Vandaar dat de overheid bezig is om de uitstoot via veeteelt en de bouw te reduceren.

Waarom wij stikstofdepositie moeten tegengaan

Nu u weet wat stikstof is, is het belangrijk om stikstofdepositie tegen te gaan en de schadelijke stoffen in de lucht te verminderen. Door regen en zwaartekracht komt het stikstof op het land of in het oppervlakte water terecht. Dit brengt schade aan het milieu. De grassen, bramen en brandnetels groeien extra hard, waardoor andere planten geen ruimte hebben om te groeien en verdwijnen.

Een extra gevolg hiervan is dat er diverse insecten en vogels verdwijnen. Dit heeft veel impact op de flora en fauna van de natuurgebieden. In het water heeft dit ook gevolgen. Doordat stikstof zorgt voor algengroei zal er minder zuurstof in het water zitten. Hierdoor kunnen er geen waterplanten of vissen meer in leven.

Stikstofdepositie tegengaan

Hoe Paarhuis Bouw en Advies u kan helpen met deze berekening

Nu u weet waarom stikstof een probleem is, is de redenatie van de overheid logisch. U heeft een stikstof berekening nodig bij uw nieuwbouw woning en de verbouwing van uw huis, maar ook bij het bouwen van utiliteitsgebouwen. Paarhuis maakt deze berekening voor u. Onze specialisten hebben de kennis en kunde om de berekening voor u te maken.

Paarhuis kan u hierbij ondersteunen en deze informatie overhandigen. Hierdoor kunt u snel met uw nieuwe project beginnen en hoeft u geen vertraging op te lopen door een ontbrekend onderdeel in uw aanvraag.

Stikstof-berekening-voor-bouwvergunning

Laat uw aerius berekening maken bij Paarhuis

Laat uw aerius berekening maken bij Paarhuis Bouw en Advies! Onze experts staan voor u klaar om u te helpen. Hierdoor weet u direct welke impact uw project op de stikstofdepositie heeft. Wilt u hier vrijblijvend advies over? Neem dan contact met ons op via: 0546 62 51 18 of via info@paarhuis-ba.nl.

Als aanvulling op uw bouwvergunning is het aan te raden om de stikstofdepositie berekening mee te nemen. Hiermee vergroot u de kans op een akkoord. Bent u voor uw project op zoek naar een partij die dit voor u kan doen? Neem dan snel contact op met Paarhuis Bouw en Advies en laat ons uw aerius berekening maken.

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐓𝐖𝐄𝐍𝐓𝐄𝐑𝐀𝐍𝐃 𝐖𝐄𝐑𝐊𝐓! (𝐄𝐧 𝐏𝐚𝐚𝐫𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐨𝐨𝐤)

Voor het eerst in de geschiedenis zetten ondernemers in Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar en Den Ham hun deuren open voor het publiek. 
40 bedrijven, 5 hotspots, en Paarhuis is één van die hotspots! 💪🏼
Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van alle mooie bedrijven die Twenterand rijk is. 

Kom zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur naar Twenterand Werkt!

Ben jij erbij? 🫵🏼

https://www.twenterandwerkt.nl/#
Paarhuis gespot in het wild! 🌿⛰️🌊

Volgende week zijn we weer te vinden in Vriezenveen ;)
🌴☀️𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐚𝐫𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐰𝐞𝐧𝐬𝐭 𝐮 𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞! 

Vanaf vandaag hebben wij vakantie!
Op maandag 28 augustus staan wij weer voor jullie klaar. 
Namens het team van Paarhuis wensen wij jullie een hele prettige vakantie!