Voor jouw nieuwe

BENG berekening

Vrijblijvend advies aanvragen

BENG berekening

Een BENG berekening is één van de vele ontwerpaspecten waar wij bij Paarhuis rekening mee houden bij de bouw van uw nieuwe woning of kantoor. Hierbij helpen wij met het realiseren van (bijna) energieneutrale gebouwen, oftewel BENG. Lees hier meer over de BENG berekening.

Vrijblijvend advies aanvragen

“Heeft u een BENG berekening nodig voor uw project? Wij helpen u graag met het uitvoeren van alle
noodzakelijke berekeningen ”

Waarvoor is de BENG berekening?

De BENG is noodzakelijk tijdens het bouwen of verbouwen van een gebouw. Er gelden namelijk eisen voor de energiezuinigheid van gebouwen. Deze zijn uitgedrukt in drie indicatoren: hoe goed is een gebouw geïsoleerd, hoe gaat u het gebouw onder andere verwarmen en waar komt deze energie vandaan. Hier zijn verschillende concepten voor en elk concept heeft zo zijn voor- en nadelen.

Hier kunnen wij u in adviseren, wat het beste bij u past en de keuzes die u kunt maken. Naast dat u voldoet aan de BENG-eisen, kunt u ook nog een stapje verder gaan door het gebouw op een bepaalde manier te ontwerpen. Hierbij kunt u rekening houden met het energiegebruik en dus de energierekening in de toekomst zo laag mogelijk houden en het comfort van de woning in de zomer verhogen. Wij kunnen u helpen in het maken van de keuzes die hierbij horen en verwerken deze vervolgens in de tekeningen en rapportages. Dit om te waarborgen dat de keuzes die zijn gemaakt tijdens het ontwerpproces ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. Daarnaast ontvangt u een (voorlopig) energielabel, een overzicht van hoe energiezuinig uw woning of gebouw is in één oogopslag. Het hebben van een energielabel is verplicht voor alle nieuw te bouwen gebouwen en gebouwen die opnieuw worden verkocht of verhuurd.

Beng berekening voorbeeld

BENG berekening voorbeeld

Wil jij een voorbeeld van een BENG berekening? Dan kunt u contact opnemen met Paarhuis. Wij zijn specialisten op het gebied van de BENG berekening. Deze heeft u nodig voor het verbouwen van uw woning of het bouwen van uw nieuwbouwwoning. Aan de hand hiervan kunt u een energielabel aanvragen. Door de berekening in de RVO te laten opnemen kan er een energielabel aan uw woning gehangen worden.

Hierboven ziet u een voorbeeld van de BENG berekening. Hierin kunt u zien wat de minimale grenswaarde is voor de diverse indicatoren. Voor de eerste moet de grenswaarde onder de 72.42 zijn, de tweede onder de 30 en de derde boven de 50. Wanneer uw woning hieraan voldoet, in combinatie met de TO-juli van 1.20, krijgt u een energielabel van A+++. Benieuwd hoe de berekening werkt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom u kiest voor Paarhuis

Paarhuis is een bouwkundig adviesbureau die u kan van A tot Z kan ontzorgen bij de verbouwing van uw nieuwbouwwoning. Waarom u voor Paarhuis kiest? Wij zetten een aantal punten voor u op een rij.

Wij zorgen voor het beste resultaat voor u, zonder dat u zelf veel stress ervaart.

BENG berekening laten maken

De BENG berekening laten maken doet u bij Paarhuis. Wij helpen u graag verder met de berekeningen en het papierwerk wat u nodig hebt. Onze specialisten staan altijd voor u klaar en kunnen u voorzien van alles wat u nodig heeft voor de bouw van uw woning. Benieuwd naar uw eigen BENG berekening? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
📷 Rabobank Duurzaamheidsevent 2023 

Gisteren mochten Dennian Paarhuis en Bart Knol spreken op het Rabobank duurzaamheidsevent 2023. 
Een event waarop we mensen mochten informeren over het verduurzamen van woningen. 
Naderhand was er een informatiemarkt waarbij we in gesprek gingen over dit interessante en actuele onderwerp. 

#rabobank #duurzaamheid #woning #informatie #spreken #event
Vanmorgen is er een ontbijtsessie georganiseerd door de gemeente Twenterand in de kazerne van de brandweer in Vriezenveen. De bijeenkomst had als doel ondernemers te verbinden met de gemeente. Hier waren wij als Paarhuis aanwezig en hebben we kennis opgedaan over creatieve en innovatie mogelijkheden in het bedrijfsleven. Het was een interessante sessie! 

#innovatie #gemeentetwenterand #bedrijven #samenwerking
Een prachtige woning in boerderijstijl #boerderij #ontwerpen #architecture #3dontwerp #bouwen #nieuwhuis
Moderne woning met mooie houten details #architecture #woning #ontwerp #ontwerpen #huis #huisontwerp