Voor jouw nieuwe

BENG berekening

Vrijblijvend advies aanvragen

BENG berekening

Een BENG berekening is één van de vele ontwerpaspecten waar wij bij Paarhuis rekening mee houden bij de bouw van uw nieuwe woning of kantoor. Hierbij helpen wij met het realiseren van (bijna) energieneutrale gebouwen, oftewel BENG. Lees hier meer over de BENG berekening.

Vrijblijvend advies aanvragen

“Heeft u een BENG berekening nodig voor uw project? Wij helpen u graag met het uitvoeren van alle
noodzakelijke berekeningen ”

Waarvoor is de BENG berekening?

De BENG is noodzakelijk tijdens het bouwen of verbouwen van een gebouw. Er gelden namelijk eisen voor de energiezuinigheid van gebouwen. Deze zijn uitgedrukt in drie indicatoren: hoe goed is een gebouw geïsoleerd, hoe gaat u het gebouw onder andere verwarmen en waar komt deze energie vandaan. Hier zijn verschillende concepten voor en elk concept heeft zo zijn voor- en nadelen.

Hier kunnen wij u in adviseren, wat het beste bij u past en de keuzes die u kunt maken. Naast dat u voldoet aan de BENG-eisen, kunt u ook nog een stapje verder gaan door het gebouw op een bepaalde manier te ontwerpen. Hierbij kunt u rekening houden met het energiegebruik en dus de energierekening in de toekomst zo laag mogelijk houden en het comfort van de woning in de zomer verhogen. Wij kunnen u helpen in het maken van de keuzes die hierbij horen en verwerken deze vervolgens in de tekeningen en rapportages. Dit om te waarborgen dat de keuzes die zijn gemaakt tijdens het ontwerpproces ook daadwerkelijk worden gerealiseerd. Daarnaast ontvangt u een (voorlopig) energielabel, een overzicht van hoe energiezuinig uw woning of gebouw is in één oogopslag. Het hebben van een energielabel is verplicht voor alle nieuw te bouwen gebouwen en gebouwen die opnieuw worden verkocht of verhuurd.

Beng berekening voorbeeld

BENG berekening voorbeeld

Wil jij een voorbeeld van een BENG berekening? Dan kunt u contact opnemen met Paarhuis. Wij zijn specialisten op het gebied van de BENG berekening. Deze heeft u nodig voor het verbouwen van uw woning of het bouwen van uw nieuwbouwwoning. Aan de hand hiervan kunt u een energielabel aanvragen. Door de berekening in de RVO te laten opnemen kan er een energielabel aan uw woning gehangen worden.

Hierboven ziet u een voorbeeld van de BENG berekening. Hierin kunt u zien wat de minimale grenswaarde is voor de diverse indicatoren. Voor de eerste moet de grenswaarde onder de 72.42 zijn, de tweede onder de 30 en de derde boven de 50. Wanneer uw woning hieraan voldoet, in combinatie met de TO-juli van 1.20, krijgt u een energielabel van A+++. Benieuwd hoe de berekening werkt? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom u kiest voor Paarhuis

Paarhuis is een bouwkundig adviesbureau die u kan van A tot Z kan ontzorgen bij de verbouwing van uw nieuwbouwwoning. Waarom u voor Paarhuis kiest? Wij zetten een aantal punten voor u op een rij.

Wij zorgen voor het beste resultaat voor u, zonder dat u zelf veel stress ervaart.

BENG berekening laten maken

De BENG berekening laten maken doet u bij Paarhuis. Wij helpen u graag verder met de berekeningen en het papierwerk wat u nodig hebt. Onze specialisten staan altijd voor u klaar en kunnen u voorzien van alles wat u nodig heeft voor de bouw van uw woning. Benieuwd naar uw eigen BENG berekening? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.