Wat is een bouwbesluit?

Het bouwbesluit is een bouwtechnisch voorschrift vanuit de overheid, waarin wordt vermeld waar alle gebouwen in Nederland minimaal aan moeten voldoen. Hierbij wordt gekeken naar gezondheid, veiligheid, het milieu en energiezuinigheid. Het besluit wat momenteel van kracht is, is opgesteld in 2012 en trad op 1 april 2012 in werking. Om vergunningen toegewezen te krijgen moet uw bouwproject dus volledig voldoen aan de eisen die worden vermeld in het besluit. Hier wordt naar gekeken middels een bouwbesluit toetsing. Wij zorgen ervoor dat uw bouwproject voldoet aan alle eisen!

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!

Vrijblijvend advies aanvragen

Bouwbesluit toetsing

Er is basiskennis nodig voordat u het bouwbesluit kunt toepassen. Daarnaast wordt de schrijfwijze van het besluit als zeer complex ervaren. Dit is begrijpelijk als u de regels niet kent. Ook dit nemen wij onze klanten graag uit handen. Wij begrijpen dat uw tijd zeer kostbaar is en u geen tijd heeft om alle wet- en regelgeving rondom het besluit uit te pluizen.

Kom niet voor een verrassing te staan bij uw vergunningsaanvraag en verzeker uzelf ervan dat het complete ontwerp voldoet aan het besluit. Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning moet u, middels berekeningen aantonen dat het ontwerp voldoet aan de eisen van het huidige bouwbesluit. Wij als Paarhuis bouw en advies zijn gespecialiseerd in het maken van deze diverse berekeningen. Denk hierbij aan daglicht, ventilatie, BENG of een MPG-berekening. Andere onderwerpen die in het besluit zijn opgenomen gaan onder andere over de:

Onderdelen van het bouwbesluit

Andere onderwerpen die in het besluit zijn opgenomen gaan onder andere over de:

  • Brandveiligheid
  • Ventilatie
  • RC-waarde
  • Hoogte van het plafond
  • Regelgeving rondom de trappen, het toilet, de berging en de meterkast

Er zijn altijd veel vragen rondom deze onderwerpen en dat is begrijpelijk. Overal zijn regels verbonden en het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wij kunnen voor u een complete bouwbesluit toetsing uitvoeren voor zowel een woongebouw als utiliteitsgebouw. Zo weet u zeker dat uw bouwproject voldoet aan alle eisen.

Paarhuis – full service bouwkundig adviesbureau

Bij Paarhuis ontzorgen wij onze klanten graag van begin tot het eind. Als bureau voor bouwkundig advies voor bouwadvies regelen wij de complete omgevingsvergunning. Hierbij zijn wij verantwoordelijk voor de gehele vergunningsaanvraag. Wanneer uw bouwproject volledig voldoet aan het bouwbesluit wordt de omgevings-/bouwvergunning aan u toegekend.

Dit is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen van de verbouwing, want zonder vergunning vindt er geen verbouwing plaats.  U kunt ons als partner inschakelen voor projecten door heel Nederland. Paarhuis is gevestigd in Overijssel en vele aanvragen komen onder andere uit Hengelo en Almelo: Twente.

Maar ook voor projecten in andere provincies zijn wij graag uw partner. Heeft u vragen rondom het bouwbesluit en wilt u graag dat wij dit uit handen nemen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team van bouwkundig experts staat u graag te woord!

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.