Bouwbestek nodig?

Het bouwbestek is een belangrijk document dat aan het begin van het bouwproces door ons wordt opgesteld. Een bouwkundig bestek geeft tekstueel alle eisen weer betreft: materiaalgebruikconstructiesafwerkingen en installaties voor het project.

Bij Paarhuis vertalen wij uw wensen rondom het bouwproject tot een bestek en projectomschrijving. De tekeningen en het bestek vormen samen de basis van het contract tussen de aannemer en de opdrachtgever. Met een goed bouwbestek kan de bouw goed begeleid worden, omdat het bestek alle gemaakte afspraken omvat. Hierdoor kunnen hoge kosten door onnodig meerwerk voorkomen worden.

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!

Vrijblijvend advies aanvragen

In het bestek wordt de volgende opbouw gehanteerd:

  • Algemene omschrijving
    Het bestek begint met een algemene omschrijving. Hierin worden de volgende onderdelen besproken: de algemene projectgegevens, de werkzaamheden die verricht moeten worden door derden en de regelingen rondom de inschrijving en de aanbesteding.
  • Voorwaarden en voorschriften
    Hier wordt besproken welke voorwaarden en voorschriften van kracht zijn. Het gaat hierbij over: opleverdatum, bouwplanning, betalingstermijn, bouwplaats voorzieningen, bepalingen betreft verzekeringen, arbeidsomstandigheden en verrekeningen van minder- en meerwerk.
  • Materialen en specificaties
    Tot slot worden de materialen en de hierbij horende specificaties besproken. Zo laat u eenvoudig uw eigen huis bouwen.

U kunt Paarhuis inschakelen voor projecten door heel Nederland. Wij zijn in Vriezenveen, Overijssel gevestigd. Hierom krijgen wij veel aanvragen in Twente: Hengelo en Almelo. Opdrachten in andere provincies zijn voor ons ook geen enkel probleem. Wij voorzien u graag van een professioneel bouwbestek! Een huis bouwen

Waarom een bouwbestek?

Door veel zorg te besteden aan het bouwbestek garandeert u dat tijdens de aanbesteding van het project dat de aannemers dezelfde materialen en onderdelen meenemen. Door de juiste materialen toe te kennen aan de woning, en dit zorgvuldig te omschrijven, garandeert u dat er wordt gebouwd met de materialen die u samen met ons heeft uitgekozen. Zonder bouwbestek kunnen er grote verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan, doordat er gewerkt wordt met verschillende aannemers. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wanneer u heeft gekozen voor A-merk materialen u deze niet krijgt. Met een bestek kan u dit nooit overkomen, omdat u altijd een bewijs heeft om op terug te vallen. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan!

Projectomschrijving

Naast het bouwbestek maken wij ook een projectomschrijving. Het verschil is dat de projectomschrijving minder details bevat dan het bouwkundig bestek. Zo vindt u bijvoorbeeld in de projectomschrijving enkel dat het kozijn van een raam geverfd moet worden, maar in het bestek staat gedetailleerd de verfmethode en het type verf omschreven. Het opstellen van het bouwbestek vergt hierom ook meer tijd. Als bouwkundig adviesbureau weten wij precies aan welke eisen het bouwkundig bestek moet voldoen.

Wij ontzorgen u tijdens het bouwproject graag, zodat alles in goede banen geleid kan worden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw gehele project voldoet aan alle eisen van het huidige bouwbesluit. De eisen rondom bouwvergunningen zijn tegenwoordig erg complex en hier helpen wij u graag bij. Samen met ons bent u ervan verzekerd dat uw omgevingsvergunning wordt toegekend!

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.