Heeft u een bouwvergunning nodig?

Er zijn altijd een hoop vragen rondom een bouwvergunning: Heb ik wel of niet een bouwvergunning nodig? Zijn er kosten aan verbonden? Is een bouwvergunning hetzelfde als een omgevingsvergunning? Er zijn zeer moeilijke regels verbonden aan het aanvragen van een bouw  vergunning. Hierom is het zeer begrijpelijk dat u voor dit soort zaken graag een expert in de arm neemt. Wij van Paarhuis nemen het stukje onzekerheid rondom vergunningen graag weg bij onze klanten, omdat een verbouwing of renovatie vaak al genoeg onrust oplevert.

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!

Vrijblijvend advies aanvragen

Bouwvergunning particulier en zakelijk

Wij voeren opdrachten uit voor zowel particulieren als voor bedrijven. Hierbij kunnen wij u assisteren met alle vergunningen rondom volledige nieuwbouwprojecten, aanbouwprojecten en renovaties. Wij zijn gevestigd in Vriezenveen, Overijssel. Hierdoor komen veel van onze aanvragen voor projecten uit de omgeving van Twente, waaronder Almelo en Hengelo. Maar wij zijn natuurlijk inzetbaar voor projecten door heel Nederland. Heeft u een bouwkundig adviesbureau nodig? Wij helpen u graag !

Berekeningen rondom het aanvragen van een bouwvergunning

Er zijn een aantal berekeningen van belang als u een bouwvergunning nodig heeft. De berekeningen die gedaan worden hebben betrekking op daglicht, ventilatie, BENG en MPG.  BENG gaat onder meer over de energiezuinigheid van de woning. Vanuit de overheid wordt de eis gesteld dat gebouwen energiezuinig moeten zijn en hierbij geldt een norm waaraan het gebouw moet voldoen. Wij kijken samen met u hoe wij deze norm het beste kunnen bereiken. Wij werken regelmatig samen met andere partijen, zoals: installateurs, gemeenten en aannemers. Hierdoor zijn wij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom duurzaamheid. De MPG-berekening staat voor Milieu Prestatie Gebouwen. Hiermee wordt het effect van het bouwproject op het milieu getoetst. Denk hierbij aan de materialen waarvan het gebouw gemaakt is. Deze berekening is ook verplicht bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Ontzorgende totaalservice voor bouwvergunningen

Tegenwoordig is het moeilijk om aan alle eisen van een bouwvergunning te voldoen. Wel heeft u voor verbouwingen een bouwvergunning nodig. Bij de aanvraag van de bouwvergunning moet er middels berekeningen aangetoond worden dat het ontwerp voldoet aan de eisen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen en beschikken zelfs over een eigen calculatieafdeling. Hierdoor leveren wij alleen de meest nauwkeurige berekeningen aan onze klanten. Wij zorgen ervoor dat het volledige ontwerp voldoet aan alle eisen van het bouwbesluit wat op dat moment van kracht is. Daarnaast mogen wij een complete bouwbesluit toetsing uitvoeren voor zowel utiliteits- als woongebouwen. Want wij willen net als u, dat u niet onverwachts voor verassingen komt te staan tijdens het bouwproject.

Waarom stressen over een vergunning voor de bouw?

Wij van Paarhuis bieden onze klanten een volledige totaal service. Hierbij is de intentie dat u zo min mogelijk stres ervaart tijdens de verbouwing, en uw kostbare tijd niet hoeft te besteden aan het uitzoeken van allerlei regeltjes. Wij ontzorgen u van het begin tot het eind. Dit begint bij het tekenen en ontwerpen van uw droomhuis of bedrijfspand, welke volledig is afgestemd op uw budget en de eisen rondom vergunningen. Vervolgens begeleiden wij de bouw graag voor u om kwaliteit te waarborgen. U hoeft zich niet langer druk te maken, omdat wij de communicatie tussen aannemers onderling en met u in goede banen leiden. De bouw van uw droomproject is nog nooit zo dichtbij geweest.

Samen met ons hoeft u zich niet meer druk te maken over de bouwvergunning die u nodig heeft en bent u ervan verzekerd dat uw vergunningsaanvraag geaccepteerd wordt!

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
📷 Rabobank Duurzaamheidsevent 2023 

Gisteren mochten Dennian Paarhuis en Bart Knol spreken op het Rabobank duurzaamheidsevent 2023. 
Een event waarop we mensen mochten informeren over het verduurzamen van woningen. 
Naderhand was er een informatiemarkt waarbij we in gesprek gingen over dit interessante en actuele onderwerp. 

#rabobank #duurzaamheid #woning #informatie #spreken #event
Vanmorgen is er een ontbijtsessie georganiseerd door de gemeente Twenterand in de kazerne van de brandweer in Vriezenveen. De bijeenkomst had als doel ondernemers te verbinden met de gemeente. Hier waren wij als Paarhuis aanwezig en hebben we kennis opgedaan over creatieve en innovatie mogelijkheden in het bedrijfsleven. Het was een interessante sessie! 

#innovatie #gemeentetwenterand #bedrijven #samenwerking
Een prachtige woning in boerderijstijl #boerderij #ontwerpen #architecture #3dontwerp #bouwen #nieuwhuis
Moderne woning met mooie houten details #architecture #woning #ontwerp #ontwerpen #huis #huisontwerp