De MPG berekening is een verplichting in de bouw. Het is een bouwkundige term die staat voor Milieu Prestatie Gebouwen. Deze nieuwe vereiste tijdens de bouw is om te toetsen welk effect het bouwwerk heeft op het milieu. Bij Paarhuis kunnen wij u alles vertellen over deze eis en kunnen wij ook een MPG berekening voor u doen.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wat is een MPG berekening?

Een MPG berekening staat voor een Milieu Prestatie Gebouwen berekening. Hierbij wordt de milieubelasting van de materialen die gebruikt worden in een gebouw gemeten. De verschillende materialen hebben allemaal effecten op het milieu. Deze materialen moeten voldoen aan de eisen.

Er is een berekening die dit meet: de MPG. Hierbij wordt gekeken naar de belasting van begin tot eind. Van het delven van grondstoffen, tot het omzetten tot materialen in de fabriek en tot slot het recyclen, mocht het gebouw later gesloopt worden. De complete levenscyclus wordt onder de loep genomen.

Is de milieuprestatieberekening verplicht?

Ja. Tegenwoordig is de milieuprestatieberekening verplicht, zodra je een vergunning aan wilt vragen. Deze indicator geeft een score, waardoor de bouw wel of niet goedgekeurd wordt. Voor wie is de MPG verplicht?

  • Nieuwbouwwoningen
  • Woongebouwen die willen verbouwen
  • Grote kantoren met een oppervlakte over de 100m2

Niet voor ieder gebouw is deze prestatie dus verplicht. Twijfelt u of uw gebouw een berekening nodig heeft? Neem dan vrijblijvend advies met onze adviseurs op. Zij kunnen u verder helpen in een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat is milieubelasting?

We hebben het iedere keer over milieubelasting, maar wat houdt dit precies in? Eigenlijk wordt hiermee bedoeld wat de impact van materialen is, ten opzichte van het milieu. Hoe schadelijk of hoe duurzaam zijn de materialen die u gebruikt. Hierbij wordt gekeken naar de gehele levenscyclus.

Het begint allemaal met het werven van grondstoffen. Daarna is het proces aan de beurt. Wat is de belasting van het omzetten van grondstoffen naar het materiaal? Aan de hand daarvan wordt er tot slot gekeken naar de impact die het zou hebben wanneer het materiaal gerecycled zou worden. Hoe hoger de belasting op het milieu, hoe slechter voor de omgeving.

Het berekenen van milieubelasting

Het berekenen van de milieubelasting wordt gedaan aan de hand van verschillende indicatoren. Het principe van MPG berekent de mate van duurzaamheid van een materiaal voor een gebouw. Hoe lager de score, hoe beter het materiaal is voor het milieu.

De LevensCyclusAnalyse (LCA) wordt uitgevoerd. Dit moet gedaan worden door een deskundige, denk aan Paarhuis. Er zijn 11 indicatoren die meetellen voor de milieubelasting van een materiaal, waaronder ook de levensduur van een product.

De berekening geeft aan wat de schaduwprijs zal zijn voor een gebouw. Dit houdt in wat de fictieve kosten zouden zijn om de milieu effecten om te keren. Hoe lager de MPG score, hoe lager het schaduwbedrag.

Wat moet ik allemaal aanleveren voor de MPG berekening?

Wij kunnen uw MPG berekening voor u doen, maar wij moeten daar wel een aantal dingen voor aangeleverd krijgen.

  • Gevelaanzicht
  • Plattegrond
  • Detaillering
  • Bouwtekening
  • BENG eisen 2021 berekening

Laat ons u helpen bij het maken van zowel de milieu prestatie gebouwen berekening. Wij kunnen een officieel rapport opstellen waar u direct kunt zien of uw gebouw aan de eisen voldoet. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij u advies geven over de verbeterpunten.

Wij kunnen ook ondersteuning bieden in de bouwtekeningen en om ervoor te zorgen dat de BENG eisen 2021 worden gehaald.

Laat uw MPG berekening doen bij Paarhuis

Uw MPG berekening laat u doen bij Paarhuis. Wij kunnen tijdens het berekenen verschillende materialen afwegen om tot het beste resultaat te komen. Hierbij zorgen wij dat dit bij uw wensen past. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in alles omtrent bouw en advies. Vraag een vrijblijvend gesprek aan en wij kunnen u alles vertellen.

Onze specialiteit is begeleiden van het gehele bouwproces. Van het begin, de aanvraag en bouwtekening, tot het ontwerp en de uitvoering hiervan. Het gehele proces staan wij u bij met alle vragen die u hebt en de formulieren die u nodig heeft. Kom voor uw MPG berekening daarom naar de specialist: Paarhuis.

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐓𝐖𝐄𝐍𝐓𝐄𝐑𝐀𝐍𝐃 𝐖𝐄𝐑𝐊𝐓! (𝐄𝐧 𝐏𝐚𝐚𝐫𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐨𝐨𝐤)

Voor het eerst in de geschiedenis zetten ondernemers in Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar en Den Ham hun deuren open voor het publiek. 
40 bedrijven, 5 hotspots, en Paarhuis is één van die hotspots! 💪🏼
Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van alle mooie bedrijven die Twenterand rijk is. 

Kom zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur naar Twenterand Werkt!

Ben jij erbij? 🫵🏼

https://www.twenterandwerkt.nl/#
Paarhuis gespot in het wild! 🌿⛰️🌊

Volgende week zijn we weer te vinden in Vriezenveen ;)
🌴☀️𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐚𝐫𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐰𝐞𝐧𝐬𝐭 𝐮 𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞! 

Vanaf vandaag hebben wij vakantie!
Op maandag 28 augustus staan wij weer voor jullie klaar. 
Namens het team van Paarhuis wensen wij jullie een hele prettige vakantie!