Bouwtekening & Ontwerpen

Vrijblijvend advies aanvragen

De term ‘bouwtekening’ gaat over een bouw gerelateerde tekening met daarin alle technische aspecten van een bouwwerk of gebouw. Wanneer u een bouwtekening wilt laten maken, is het belangrijk dat dit op professionele wijze gedaan wordt. Een kleine misrekening kan grote gevolgen hebben.

Uw wens en voorkeur staat bij Paarhuis altijd centraal. Wij vertalen deze wensen en ideeën naar een bouwtekening, die volledig voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent het bouwen van uw nieuwe woning of kantoorpand. Hierbij hebben wij alle rapportages en tekeningen in eigen beheer.

U krijgt bij ons dus niet alleen een bouwkundige tekening maar wij maken naast het tekenwerk ook het bouwbestek, de bouwbesluit-, de MPG en de BENG-berekening voor u in orde.

bel: 0546 62 51 18 voor vrijblijvende informatie!

Vrijblijvend advies aanvragen

Bouwtekening laten maken?

Als u aan de slag gaat met een project is het verstandig om snel een bouwtekening te laten maken. U kunt ons inschakelen voor zowel kleine als grote projecten. Hierdoor worden complexe projecten eenvoudiger gemaakt.

De tekeningen die wij opleveren zijn een compleet ontwerp van jouw droomhuis. Hiermee kun je eenvoudig de benodigde vergunningen aanvragen.

Is een bouwtekening verplicht?

Wanneer u een huis gaat laten bouwen of bezig gaat met een verbouwing, is de kans groot dat u een bouwtekening nodig heeft. Een bouwkundige tekening is verplicht wanneer u de vergunningsaanvraag in gaat dienen. Deze tekening maakt uw wensen bij de bouw of verbouwing visueel. Wij raden aan om altijd een ontwerp te laten maken.

Wij houden bij het maken van een bouwkundige tekening altijd rekening met uw budget. Onze calculatieafdeling zorgt voor nauwkeurige berekeningen rondom uw bouwproject. Hierdoor kan de door ons ontworpen bouwtekening altijd worden gerealiseerd met het budget die u vooraf aan ons heeft doorgegeven.

U kunt ons als bouwkundig adviesbureau inschakelen voor projecten door heel Nederland. Wij worden nu voornamelijk ingezet voor projecten in Twente: Almelo & Hengelo.

Ontwerpen

Paarhuis ontwerpt op een praktische en efficiënte manier. Hier wordt mee bedoeld dat wij in het ontwerp direct het budget in het achterhoofd houden. Dus niet eerst iets onrealistisch ontwerpen maar direct reëel en binnen het budget. Dit doet geen afbreuk aan onze variëteit maar maakt het juist interessanter en uitdagender. Wij zijn de huis ontwerper die u zoekt, want geen ontwerp is hetzelfde en het is de uitdaging om van uw wens een uniek ontwerp te maken. Dit kan variëren van landelijk tot modern. We luisteren naar de klant voor een optimale samenwerking. Voor elk vraagstuk is een oplossing.

Rapporten voor uw bouwtekening

Bij Paarhuis zorgen wij ervoor dat u als klant nooit voor een verassing komt te staan. Hierom nemen wij de volgende berekeningen gelijk mee bij het ontwerpen van de bouwtekening:

 

BENG

Hierbij wordt gekeken naar de energiezuinigheid van het huis of kantoorpand. Dankzij onze vele samenwerkingen met onder andere aannemers en gemeenten zijn wij altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bij de bouwtekening kunt u van ons ook een BENG-berekening voor uw bouwproject verwachten.

Bouwbesluit berekening

Dit zijn de berekeningen waarmee de bouwtekening aan het bouwbesluit wordt getoetst. Bij het aanvragen van de omgevingsvergunning, moet aangetoond worden dat het ontwerp volledig voldoet aan de eisen van het bouwbesluit die op dat moment van kracht is. Wij als bouwkundig adviesbureau zijn gespecialiseerd in het maken van deze berekeningen. Het bouwbesluit is een voorschrift die alle bouwregelgeving omvat waaraan de bouw in Nederland moet voldoen. Het is dus van zeer groot belang dat hier tijdens het ontwerpen van uw project al rekening mee gehouden wordt.

MPG-berekening

Ook wel Milieu Prestatie Gebouwen berekening genoemd. Hiermee toetst de overheid wat voor effect en in welke mate het bouwwerk heeft op het milieu. Deze berekening is verplicht bij iedere vergunningsaanvraag en hierom wederom erg belangrijk. Hierbij wordt gekeken naar welke materialen er gebruikt zijn en de levensduur hiervan. Bij Paarhuis maken wij deze berekening ook voor u bij de bouwtekening.

Het bouwbestek

Vervolgens vertalen wij uw wensen naar een zogeheten ‘bouwbestek. Hierin staan de materialen en onderdelen omschreven die vooraf samen met u zijn bepaald. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat alle aannemers met dezelfde producten werken. Zo garandeert u dat het oorspronkelijke idee wordt gewaarborgd.

Paarhuis – uw bouwkundig tekenaar

Het is voor ons als bouwkundig adviesbureau iedere keer weer een interessante en leuke uitdaging om uw woonwens om te zetten in een bouwtekening. Daarnaast maken wij gebruik van de nieuwste programma’s, zodat wij een realistisch 3D beeld van het ontwerp kunnen maken. De meeste projecten van ons bevinden zich in Overijssel, maar wij pakken projecten in andere provincies ook graag aan. Hierbij maakt het ons niet uit of het project in Groningen of in Rotterdam plaats vindt.

Door middel van onze bouwkundige tekening bent u zeker gegarandeerd van een bouwvergunning en komt u niet voor verassingen te staan. Naast het tekenen en ontwerpen van uw droomproject kunnen wij ook uw gehele bouwtraject begeleiden. Neem hiervoor gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen! Neem gerust contact met ons voor een gratis adviesgesprek of andere vragen!
We're On Instagram
𝐒𝐮𝐛𝐬𝐢𝐝𝐢𝐞: 𝐇𝐎𝐄 𝐃𝐀𝐍? ⁉️

De overheid moedigt woningeigenaren en zakelijke gebruikers aan om te investeren in verduurzaming. Zij doen dit door een flink bedrag (600 miljoen in 2024) beschikbaar te stellen. 💰
Heel fijn natuurlijk, dat dit beschikbaar is, maar het kan ook behoorlijk lastig zijn om een subsidieaanvraag te doen. 

Voorwaarden, regels, meldcodes, facturen, betaalbewijzen .... HOE DAN? ⁉️

Bij Paarhuis helpen we klanten om de subsidie te krijgen waar ze recht op hebben.
Wellicht kunnen wij u ook helpen. Schroom niet om te vragen naar de mogelijkheden. We willen u graag helpen! 🤝

#subsidie #ISDE #landelijk #gemeente #rvo #duurzaamheid #isolatie #meldcode #aanvragen
𝐏𝐀𝐀𝐑𝐇𝐔𝐈𝐒 𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐆𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇 𝐈𝐍 𝐄𝐌𝐌𝐄𝐍 📍 

Wij starten het jaar goed, want Paarhuis opent een nieuwe vestiging in Emmen! 🎊 
We hebben al een aantal jaren klanten en bedrijven waar we mee samenwerken in de omgeving van Emmen. Dat heeft ons doen besluiten om Paarhuis Emmen te openen. 

Binnenkort rijden wij op de Hunebed Highway naar Emmen, in plaats van de noorderlingen naar ons. 😉 

We hopen hiermee onze werkzaamheden uit te breiden van het oosten van het land naar het noorden van het land. 
Zien we u/jou binnenkort in Emmen aan de Hoenderkamp 58? 👋 

#nieuwevestiging #emmen #vriezenveen #uitbreiding #hunebedhighway #noorden #oosten
𝐌𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐛𝐥𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐞𝐥𝐞𝐧 🏗

Deze woning in kubistische stijl is een combinatie van blokken, maar niet zomaar blokken. 🧱 Er is nagedacht over onder andere de strakke lijnen en waar de ramen en de overstekken komen. Het volume in deze woningen is door deze bouwstijl groot. 
Met zijn moderne eigenschappen en logische indeling is deze kubistische bouwstijl enorm efficiënt en een lust voor het oog. 🤩

#Paarhuis #nieuwbouw #woning #kubistischewoning #blokkenstapelen #bouw #modern #efficiënt
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.